Sakit kanggo Ngarep ana ing Kita Kabeh

Saiki ana sambungan sing ora mungkin - film My gurita Gurune lan kekarepan artis karo siji wit tartamtu.

Aku mung nonton film kasebut, digawe dening produsen film lan penyelam gratis Craig Foster, sing nemokake maneh renang lan nyilem ing alas kelp sing cedhak karo omah Afrika Selatan nalika dheweke ngalami krisis pribadi.

Nalika dheweke nemoni gurita sing tumindak apik banget, mula semangat kanggo nglangi saben dina, nonton lan ngamatake.

Dheweke dadi seneng gurita, lan nuli ilang nalika dheweke ilang nalika semana. Ing upaya nemokake dheweke maneh, dheweke mboko sithik sinau dadi luwih ngati-ati lan luwih sensitif marang kabeh lingkungan sing dipanggoni. Sing luar biasa banget, dheweke dadi kanca, lan liwat kekancan sing ora mungkin iki dheweke wiwit bisa nyambung maneh karo wong liya.

"Aku ngerti manawa hubungan karo manungsa wiwit owah," ujare ing film kasebut, lan ngomong babagan kepiye pertemuan kasebut mbantu dheweke nggawe hubungan anyar lan luwih apik karo putrane dhewe.

Sensitivitas dheweke sing luwih apik ing jagad jero banyu lan kabeh nuansa lan ketergantungan sing apik nalika nyoba nambah kekancan karo gurita nggawe dheweke dadi wong sing luwih apik,

Nanging apa sing dheweke sinau uga - lan ing kene aku weruh ana gandhengane karo seni - yaiku yen pengamatan sing tliti kasebut kanthi tliti menehi rasa kekarone. "Sampeyan bagean saka papan iki, dudu pengunjung," ujare ing pungkasan film kasebut.

Craig Foster nemokake hubungane karo 'omah' ing samodra. Kanthi 'omah' tegese maksud sambungan lan kekarepan gedhe sing dikarepake kabeh; pangertosan sing ana ing alam semesta lan kabeh sing ana ing njero. 'Babagan' sing dianggep bisa ditemokake saben-saben tresna.

Sapa wae sing maca blog kanthi rutin bakal ngerti manawa aku, minangka seniman, nemokake 'omah' nalika nggawe. Hubungan antara seni lan sing ditemokake Craig Foster yaiku wektu sing dibutuhake kanggo ngamati kanthi tliti yaiku nambah pangerten lan empati.

Aku kudu ngomong bola-bali marang muridku, sing asring kepengin maju kanggo ngrampungake 'sesuatu' - ing endi 'sesuatu' iku ana ing pikirane, dudu perkara sing ana sejatine ing ngarepe.

Bedane antarane ngrungokake lan ngrungokake tenan, bedane antarane nyawang lan nyawang tenan. Bedane antarane nanggapi kanthi tepat lan reaksi impulsif. Iki minangka hadiah kanggo sadhar manawa sampeyan ora perlu dadi pengunjung maneh.

Iki minangka katrampilan sing bisa dipelajari saben wong, yen ana masalah, lan minangka trampil sing dibutuhake ing jagad iki saiki luwih saka sadurunge. Kita kudu nggawe pilihan lingkungan lan sosial sing luwih apik; kita kudu nggawe pilihan politik sing luwih apik; kita butuh yen kita bakal mungkasi pangorbanan jutaan sing ora ana gunane ing perang sing ora perlu.

Iki minangka alesan liyane sing nyengkuyung supaya luwih semangat wong supaya luwih seneng sinau.

Dadi, amarga sampeyan seneng karo seni - lan dakkarepake sampeyan, yen ora bakal maca artikel iki - goleki buku sketsa lawas sing wis pirang-pirang taun golek bledug, (aku yakin sampeyan duwe siji ing endi wae) , golek sawetara potlot, lan obyek sing nduweni teges jero, lan wiwiti nggambar.

MORE buzz