konstruktivisme sepuluh

Michael SpenglerSelters (Taunus)Jerman

2020Kaping pirang-pirang, analog, ireng & putih, dicithak kanthi otomatis lan ditarik maneh, dicithak ing Alu-Dibond

Edisi 2 / 10

120 x 120 cm

Ana posisi konstruktivis radikal ing epistemologi. Salah sawijining andharan dhasar konstruktivitas radikal yaiku persepsi pribadi ora bisa ngasilake gambar kasunyatan sing ana sacara mandiri saka awake dhewe, nanging kasunyatan kasebut kanggo saben wong mesthi tegese mung nggawe rangsangan sensori dhewe lan memori dheweke. Pramila objektip ing arti koresponden gambar lan kasunyatan sing dirasakake (didhekake) ora mungkin. Persepsi kabeh wis subyektif. Kanthi seri "konstruktivisme", Spengler njupuk posisi iki lan nguatake. Dheweke ngidinke kasunyatan subyektif mencet emulsi sensitif marang film kaping pirang-pirang. Gambar asil kasebut minangka gambar kasunyatan, nanging para pamirsa ora bisa nyalekake kanthi gambar kasunyatane. Pamirsa ora entuk referensi lan nemokake awake ing jagad sing realistis kanggo dheweke. Usaha kanggo mbandhingake karo pengetahuan dheweke gagal. Dheweke bisa ngerteni bagean kasunyatan sing wis dingerteni dheweke lan tatanan isih bisa dingerteni ing kekacauan sing katon, nanging dheweke ora bisa nggabung dadi gambaran umum.Ing panuduh dipeksa nggunakake rangsangan sensori lan memori dheweke nggawe konstruksi anyar. Persepsi anyar muncul, sing beda banget karo pangerten saka individu liyane.https: //spengler.photography/constructivism.htm

WOOCS 2.1.9

Price on request

1 ing Simpenan

Minangka bagéan saka tinjauan, aku nate takon dening Scott Grey, ngedegake lan CEO ing Organisasi Fotografi Donya, kenapa aku nggawe gambar-gambar kasebut kanthi judhul "konstruktivisme". Dheweke pengin ngerti apa sing ana ing mburi. Aku rada ora siyap lan kaget karo pitakon lan aku mung mangsuli yen aku wis kepengin weruh seni, arsitektur lan fotografi. Iki bener, nanging ana umume umume lan ora migunani.

Nanging saka ngendi semangatku kanggo konstruktivisme? Dadi aku mikir babagan kasebut lan nalika katon maneh lan eling pirang-pirang perkara dadi luwih jelas.

Aku tuwuh ing Dessau. Esuk mlaku ing sepedha ibuku menyang taman kanak-kanak ngliwati Bauhaus lan aku ngenteni akeh sore minangka anak sekolah ing mburi omah Feininger - salah sawijining omah Masters - ing ngendi ibuku kerja dadi perawat. Perjalanan menyang Kornhaus utawa mlaku-mlaku menyang mantan kantor kerja, sing arsitek uga Gropius, jelas duwe pengaruh sing nyenengake kanggo rasa estetika. Malah saiki saya seneng babagan garis lan geometri sing jelas. Nalika isih cilik, saya luwih semangat marang para master Walanda lawas ing Georgium ing Dessau, ing pungkasan taun 70an, gambar seni V opene Victor Vasarely kanthi permukaan geometris lan efek threedimensional. Aku bungah banget nalika umur 14 taun, aku narik "Vasarely" dhewe kanthi judhul "XR-7". Mesthi wae, dudu kualitas Vasarely sing nyata.

Aku uga miwiti njupuk foto ing taun 1970-an. Nanging nganti udakara taun 2000an, motret bocah-bocah, sakcedhake lan lelungan. Nalika pungkasane aku nemokake foto Franco Fontana, ambisiku dicucuk. Aku seneng geometri sing paling sampurna, sempurno komposisi gambar lan warna. Nanging uga swasana sing dak rasakake nalika ndeleng segara laut. Foto "segitiga", "kamar putih" lan "segara bisu" digawe ing sangisoring pengaruh iki.

Taun-taun kasebut diiringi kunjungan menyang pameran Seni Modhisional. Pengalaman utama kanggo kula yaiku pameran Neo Rauch ing Brühl 2008. Nalika ndeleng gambar kasebut, aku ora mung semangat, nanging uga kenal lan uga jinis rindu. Iku pisanan sing gambar bisa micu raos kaya aku lan kekuwatan iki. Aku wis sinau ing wektu iki apa seni sing bisa ditindakake. Nalika ndeleng gambar favoritku "Evensong" dening Neo Rauch dina iki, aku mesthi mikir apa sing kedadeyan ing ruangan sing padhang ing sisih ndhuwur latar mburi. Ora mung crita sing dicritakake ing kene. Donya impen kabèh mbukak ing kene.

Sajrone wektu iki anakku duwe pengalaman pertama karo fotografi analog lan entuk asil sing nyengsemaken. Iki uga menehi inspirasi kanggo eksprimen karo fotografi analog maneh. Aku miwiti arsitektur motret. Aku nggoleki garis lan wilayah sing dakpikirake ing format gambar. Aku nggunakake salah sawijining foto analog arsitektur modern (abstrak pitu) wiwit taun 2015 kanggo gambar gambar ing taun 2016. Aku nempatake foto kaping papat kanthi kaping papat ing ndhuwur saben liyane kanthi cara pirang-pirang cahya lan rampung wareg karo asil kasebut ( nuli konstruktivisme).

Telung taun kepungkur tinimbang aku ngira yen gambar sing padha uga bisa ditindakake kanthi pirang-pirang cahya ing film kasebut. Dadi ing Mei 2019, aku njupuk gambar seri "konstruktivisme" kanthi ADOX Mess-Golf IV lan target eksposur.

Asile malah luwih apik tinimbang rapat. Amarga sawise aku wis nemoni negatif 6x6 ireng lan putih sing pisanan, ditarik maneh kanthi digital lan ndeleng gambar iki, aku kaget banget, bungah lan semangat. Geometri lan struktur sing ora dingerteni wis muncul. Donya estetika sing anyar lan apik tenan. Kanggo sepisanan, aku bisa ngrasakake semangat kanggo gambarku dhewe. Lan ana rasa sing padha kaya nalika ndeleng sawetara gambar Neo Rauch.

Aku wis mbukak lawang. Pintu kanggo konstruktivisme seni radikal.

  1. Sertifikasi Keaslianan bakal diwenehake bareng karo karya seni.
  2. Pesthekake alamat lan nomer telpon ing alamat sampeyan ARTMO profil pancen nyata. Yen sampeyan pengin nggunakake alamat sing beda kanggo pangiriman, mula banjur owah-owahan miturut prosedur mriksa metu.
  3. miturut ARTMOKebijakan pengiriman, mung operator dipercaya kayata FedEx, DHL utawa UPS sing bakal digunakake.
  4. Sawise karya seni ana ing kart sampeyan, ongkos kirim, kalebu asuransi, bakal diwilang adhedhasar alamat sampeyan. Biaya kasebut bakal ditambahake ing invoice sampeyan. Iki butuh wektu sing sethithik. Sampeyan bakal nampa email yen invoice wis dianyari.
  5. An ARTMO manajer toko bakal ngubungi sampeyan kanthi langsung, liwat email, Skype, WhatsApp utawa telpon supaya bisa ngonfirmasi kabeh rincian lan luwih lanjut.
  6. Saiki sampeyan pengin pungkasanipun mriksa metu item. Yen sampeyan ngganti pikiran, sampeyan isih bisa ngilangi barang ing cart. Yen sampeyan isih setya tuku, saiki sampeyan kudu ngrampungake proses mriksa lan mbayar ARTMO akun. Kanggo keamanan sampeyan, aku ora bakal nampa pembayaran sadurunge barang kasebut wis teka kanthi aman.
  7. Sawise mbayar, aku bakal ngemas lan ngirimake karya seni. Iki bisa uga nganti jam 48 wiwit kemasan kriya kudu rampung kanthi runtut. Yen ana wektu tundha, amarga kahanan sing ora dingerteni, sampeyan bakal dilaporake asap.
  8. Sawise item wis siyap, sampeyan bakal nampa nomer pelacakan sing ngidini sampeyan ngetutake pengiriman ing situs web operator langsung. Penting kanggo dicathet yen yen kirim internasional, bisa uga ana tundha khusus. Iki ora biasa lan ora bakal nyebabake sampeyan gupuh.
  9. Yen barang kasebut tiba, sampeyan kudu mriksa kemasan lan barang kasebut langsung, ing ngarepe wong sing ngirim. Yen ana kerusakan, sampeyan kudu laporake menyang wong sing ngirim. Mangga nggawe foto sing jelas nuduhake kabeh kerusakan. Sembarang keluhan sawise menehi tandha panrimo kirim ora bakal ditampa, uga ora oleh aku utawa perusahaan asuransi.
Kebijakan Wangsulanku:

Aku nampa bali ing dina 7 sawise sampeyan nampa barang kasebut. Sampeyan kudu menehi informasi ARTMO babagan keputusan sampeyan ngasilake artwork, nggunakake email (hello@artmo.com). Sampeyan kudu bali ing jam 48 kanthi nggunakake bahan pengepakan lan kapal kiriman sing padha. Kabeh biaya kudu dijamin kalebu sampeyan kalebu asuransi pengiriman. Sawise item kasebut wis teka kanthi aman ing alamat artis kasebut lan sawise dikonfirmasi ora rusak ARTMO bakal mbalekaken regane net (ora kalebu biaya kirim lan asuransi).