Ganti foto sampul sampeyan
DavidTycho
Ganti foto sampul sampeyan
SenimanVancouverCanada

David minangka seniman Kanada sing wis karya abstrak lan ekspresionis wis dipamerake ing New York, Los Angeles, Seattle, Vancouver, Toronto, Montreal, Zürich, Geneva, Brussels lan Singapura, lan lukisane dikumpulake ing saindenging jagad.

Status akun panganggo iki disetujui

Panganggo iki ora ngunggahake informasi kasebut ing profile.

Foto INSTAGRAM
ING PAMERAN

Aku pameran kanthi rutin ing galeri studio ing Vancouver, lan ing galeri ing telung bawana.

Artis ING EXHIBITION Gambar 1
Artis ING EXHIBITION Gambar 2
VIDEO
Seniman pas Kerja
Seniman pas Kerja
BABAGING KULA

Aku ngupaya lan menehi inspirasi saka macem-macem lokasi lan subjek: saka zona industri sing ditinggalake, menyang dalan-dalan kutha sing dikongkon, menyang wilayah ara-ara samun, menyang wong sing aku temoni ing dalan. Aku lelungan kanthi cetha lan njupuk foto sing ora kaetung, sing digunakake minangka bahan sumber lan titik wiwitan kanggo lukisanku. Aku nyoba kanggo ngekstrak lan nyatakake elemen penting saka subyek sing dipilih, lan ngilangi rincian sing paling akeh.

ABOUT ME Image 1
ABOUT ME Image 2
ABOUT ME Image 3
ABOUT ME Image 4
ABOUT ME Image 5
BIOGRAFI

David Tycho lair ing Vancouver, lan banjur mlebu Universitas British Columbia, ing kana dheweke sinau lukisan miturut seniman Kanada sing misuwur Gordon Smith. Sawise nggarap pirang-pirang gaya Modernis, dheweke tekan interpretasi pribadi babagan ekspresi figuratif, sing tetep dadi fokus nganti pindhah menyang Asia ing 1984.

Ing Jepang, Tycho kapapar Shodo, lukisan kaligrafi gaya Jepang. Dheweke isih tertarik karo lukisan saka wiku Zen, sing cairan, waos gestural asring menehi karakter sing ora bisa dilacak, lan pungkasane ora abstrak. Ing wektu sing padha, dheweke uga diilhami saka lukisan saka Robert Motherwell, Franz Kline lan Willem de Kooning, lan David enggal-enggal njajahi abstraksi kanggo awake dhewe.

Ing 1990, David wiwit nggarap pirang-pirang gaya sing abstrak: saka ekspresi gestural, ekspresionis nglukis, nganti minimalisme sing wis angel.

Ing 1995 Tycho wiwit nggawe treks menyang wilayah ara-ara samun: saka gurun aurat California lan Nevada menyang hutan udan pesisir British Columbia, Washington lan Oregon. Wangun lan warna lingkungan alami teka ing paleté, lan, kanthi kombinasi impuls estetika intuisi, asil kasebut minangka sintesis lukisan lan seni abstraksi.

Perjalanan menyang Asia ing 2011 nampilake minat David ing Orient, lan Series Jepang dilaporake lan inspirasi babagan iki. Lukisan kasebut luwih kiasan, kalebu pirang-pirang tema lan motif Jepang sing bisa dingerteni.

Saka 2012 nganti 2016, pakaryan Tycho ndelok kutha sing apik banget, sing diilhami dening sifat-sifat paradoks ing lingkungan gedhe-gedhe sing diartikake minangka narik kawigaten nanging ing wektu sing padha bisa uga ngasingake.

Bali menyang lukisan inspirasi lanskap ing 2017 lan wiwitan 2018 nyebabake seri Fire and Rain, akun abstraksi perjalanan 9,000 km solo liwat Amerika Lor sisih kulon.

Dheweke saiki njajani lukisan figuratif lan abstrak, amarga dheweke nggawe repertoire.

David wis nampilake karyane ing New York, Los Angeles, Seattle, Brussels, Geneva, Singapore, Manila, Toronto, Montreal lan Vancouver, lan lukisane dikumpulake ing saindenging jagad.

Saliyane lukisan, Tycho minangka panulis artikel sing asring diterbitake babagan seni, masalah sosial lan lelungan ara-ara samun, lan menang saka Penghargaan Sastra Kanada kanggo esai pribadi babagan gurun Amérika Lor. Dheweke uga wis diwawancarai ing radio, televisi lan kanggo media cetak kaping pirang-pirang.

Gambar BIOGRAPHY Artis 1
Gambar BIOGRAPHY Artis 2
TEKNIK

Diwiwiti karo memori utawa foto - banjur intuisi estetis njupuk lan aku ngidini aku lisensi seni akeh ing implementasi lukisan. Aku ora pati ngerti utawa intine subyek utawa lingkungan, dudu rendering literal. Aku cat utamane karo akrilik ing kanvas, lan nggunakake trowel, lading palette, sikat, karpet lan roller: apa wae sing dibutuhake kanggo entuk efek sing dikarepake.

Gambar Artis TEKNIQUE 1
Gambar Artis TEKNIQUE 2
Gambar Artis TEKNIQUE 3
KEAHLIAN
PENGHARGAAN

Hadiah pisanan, Penghargaan Sastra Kanada, Sastra Wisata, 2001

PAMERAN KEPUNGKUR

SOLO

2020 Urbania, Galeri Foto Ian Tan, Vancouver, Kanada

2018 Geni lan Udan, Galeri Utama Kidul, Vancouver, Kanada
2017 Stasiun menyang Station, Galeri Utama Kidul, Vancouver, Kanada
2016 Metropolis, Galeri Utama Kidul, Vancouver, Kanada
2015 Rhbanody Urban, Pengadilan Tinggi SM, Vancouver, Kanada
2013 Irama Urban, Parker Street Studios, Vancouver, Kanada
2012 Seri Jepang, Parker Street Studios, Vancouver, Kanada
2011 Gerak Vital, Galeri Petley Jones, Vancouver, Kanada
2010 Gerak Vital, Galeri IMA, Seattle, USA
2008 Seri Kali, Galeri Petley Jones, Vancouver, Kanada
2007 Black Tusk, Galeri Petley Jones, Vancouver, Kanada
2006 Karya Anyar, Yayasan GBR, Manila, Filipina
1998 Unsur II, Galeri Foster / Putih, Seattle, USA
1998 Unsur II, Galeri Simon Patrich, Vancouver, Kanada
1996 unsur, Galeri Foster / Putih, Seattle, USA
1995 Udan Bayangan, Galeri Foster / Putih, Seattle, USA
1995 Utami, Galeri Seni Kutha Richmond, Richmond, Kanada
1994 Bumi lan Langit, Galeri Patrick Doheny, Vancouver, Kanada
1993 Seri Archetype, Alexander Gallery, Vancouver, Kanada

FAIR ART

2017 Pameran Seni Liyane, New York, USA
2015 Vancouver Art, Vancouver, Kanada

PUBLIK ART

2014 Cat Proyek Bandar, Maret - April: lukisan digambarake ing raksasa 22
papan reklame digital ing Toronto, Vancouver lan Montréal, Kanada

GROUP

2018 South Main Gallery, Vancouver, Kanada
2017 South Main Gallery, Vancouver, Kanada
Galeri Seni Latitude, Calgary, Kanada
Galeri Society Frame, Singapura
2016 South Main Gallery, Vancouver, Kanada
Seni Halus Gurevich, Winnipeg, Kanada
Galeri Seni Latitude, Calgary, Kanada
Galeri Society Frame, Singapura

2015 Gallery IMA Seattle, USA
Galeri Utama Kidul, Vancouver, Kanada
Seni Halus Gurevich, Winnipeg, Kanada
Galeri Rouge, Saskatoon, Kanada
Galeri Society Frame, Singapura
2014 Gallery IMA, Seattle, USA
Galeri Rouge, Saskatoon, Kanada
Galeri Society Frame, Singapura
2013 Gallery IMA, Seattle, USA
Galeri Rouge, Saskatoon, Kanada
Galeri Society Frame, Singapura
2012 Frame Society Gallery, Singapura
Galeri IMA, Seattle, USA
2011 Frame Society Gallery, Singapura
Galeri IMA, Seattle, USA
Galeri Petley Jones, Vancouver, Kanada
2010 Frame Society Gallery, Singapura
Galeri IMA, Seattle, USA
Galeri Petley Jones, Vancouver, Kanada
2009 Masters Gallery, Calgary, Kanada
Galeri IMA, Seattle, USA
Galeri Petley Jones, Vancouver, Kanada
Seni Kontemporer 2008 Axis, Calgary, Kanada
Sopa Fine Art, Kelowna, Kanada
Vistas lan Visions, Galeri Petley Jones, Vancouver, Kanada
2007 Petley Jones Gallery, Vancouver, Kanada
Galeri Seni Penticton, Penticton, Kanada
Sumbangan menyang Rotonde, Galeri Gabrichidze, Brussels, Belgium
2005 University of British Columbia, Vancouver, Kanada

Galeri Foster / Putih, Seattle, AS
2004 Don O'Melveny Gallery, Los Angeles, USA
Galeri Foster / Putih, Seattle, AS
2003 Abstracte Elegant, Don O'Melveny Gallery, Los Angeles, USA
Galeri Foster / Putih, Seattle, AS
2002 Eclectic Night, Galeri Don O'Melveny, Los Angeles, USA
Galeri Foster / Putih, Seattle, AS
2001 Simon Patrich Gallery, Vancouver, Kanada
Galeri Foster / Putih, Seattle, AS
2000 Foster / Galeri putih, Seattle, AS
Galeri Simon Patrich, Vancouver, Kanada
1999 Foster / Galeri putih, Seattle, AS
Galeri Simon Patrich, Vancouver, Kanada
1998 La Galerie du Projet, Geneva, Swiss
Galeri Foster? Putih, Seattle, USA
Galeri Simon Patrich, Vancouver, Kanada

1997 Atrium, Hong Kong Bank Kanada, Vancouver, Kanada
Galeri Foster / Putih, Seattle, AS
Galeri Simon Patrich, Vancouver, Kanada
1996 Foster / Galeri putih, Seattle, AS
1995 Spasi, Wektu, Roh, Fran Willis Gallery, Victoria, Kanada
Galeri Foster / Putih, Seattle, AS
1994 Alexander Gallery, Vancouver, Kanada
Galerie Woltzen, Edmonton, Kanada
Galeri Shepard, Whistler, Kanada
Galeri Foster / Putih, Seattle, AS
1993 Alexander Gallery, Vancouver, Kanada
1992 Alexander Gallery, Vancouver, Kanada

GOLEKSI GOLEKSI Gambar Artis 1
GOLEKSI GOLEKSI Gambar Artis 2
GOLEKSI GOLEKSI Gambar Artis 3
GOLEKSI GOLEKSI Gambar Artis 4
GOLEKSI GOLEKSI Gambar Artis 5
PUBLIKASI

LATIHAN

Wawancara Podcast

Wawancara Radio

Wawancara Televisi

Video Proyek Proyek Umum

PRINT MEDIA

Nemokake Seni David Tycho, dening Denis Taylor, Majalah Tabung Pintu, Studio 5 Publishing, Swedia lan Inggris, Oktober, 2018 link majalah

Geni lan Udan, Pencet Galeri Utama Selatan, Vancouver, Kanada, 2018

Katalog Galeri Umum Kidul, Pencet Galeri Utama Selatan, Vancouver, Kanada, 2017

Pikirane: Pemenang Penghargaan Sastra Kanada, ECW Press, Toronto, Kanada, 2006

Gerak Beckon David Tycho, dening Jennifer Moss, Vancouver Sun, Vancouver, Februari 10, 2011

link artikel

Gambar PUBLIKASI Artis 1
Gambar PUBLIKASI Artis 2
Gambar PUBLIKASI Artis 3
ASAL | KONTAK
Canada
Vancouver
MEDIA SOSIAL | * Link ditampilake ing bagian ndhuwur pas ing ngisor jeneng sampeyan
PRIBADI | *Ora katon saka publik | Katon kanggo Tim ARTMO

Deleng LAGI ...

LOG-IN