Ngganti foto potret sampeyan
PaulBarbu
Ngganti foto potret sampeyan
ArtisLondonInggris

Paul Barbu minangka seniman visual adhedhasar London sing karyane wis fokus ing seni konsep kontemporer. Wujud ekspresi utama yaiku patung, seni instalasi, gambar lan ilustrasi

Status akun panganggo iki disetujui

Panganggo iki ora ngunggahake informasi kasebut ing profile.

Foto INSTAGRAM
ING EXHIBITION
VIDEOS
BABAGING KULA

Wiwit isih bocah, aku rumangsa apes banget karo mitos lan legenda. Dheweke koyone adoh banget, wiwit jaman biyen. Kanggo aku, mitos kayadene impen sing luntur, ora kenal karo wong modern, ndhelikake makna sing jero lan kuat sing ditularake ing jaman kepungkur. Sanajan mitos ngalami transformasi resmi, inti tetep ora owah. Inti saka mitos sing ora bisa dakkarepake iki, utamane karo konsep modern sing bisa dialami mitos - pariwara, teknologi, kapitalisme, utawa kepenginan.

Napa aku rumangsa manawa subjek iki terus ditekan?


Minangka pangerten ilmiah wis tuwuh, mula jagad kita saya ngrusak. Manungsa rumangsa terasing ing kosmos amarga dheweke ora ngerti maneh minangka bagean alam. Kita wis ngilangi kabeh perkara misteri lan kewedhenane lan ora ana sing suci maneh. Aku percaya yen mung liwat crita - nyritakake babagan awake dhewe, babagan wong liya, babagan jagad iki dhewe - bisa kita nggawe desain mental lan emosional sing uga dirasakake. Mitos nggawe kita rumangsa luwih akeh ing omah ing jagad iki, nggawe sing ora katon sesambungan karo leluhur kita lan umume, karo jaman biyen.

Pakaryan, lan karya seni instalasi, khususe, yaiku cara nyritakake. Crita sing dicritakake minangka salah sawijine tindak tanduk manungsa. Manungsa wis crita babagan saben liyane nganti pirang-pirang taun, ngirim informasi babagan masa lalu, map babagan masa depan lan kanggo ngevaluasi saiki. Iki mbantu kita njelajah identitas lan netepake nilai.

Yen sampeyan mikir seni minangka basa, mula subjek karyaku pentinge reiterasi. Aku percaya manawa mitos lan crita dadi cermin saka masyarakat kita lan yen katon kanthi ati-ati menyang pangilon kasebut, kita bisa ngetrapake lan ngetrapake piwulang moral kanggo masalah modern. Malah kita bisa nerangake masalah modern iki kanthi nggawe frasa.

BABAD

Lair ing 1986 ing Romania, Paul Barbu wis kasengsem ing ekspresi seni wiwit cilik. Dheweke mesthi seneng nggambar, nggawe obyek saka bahan sing beda-beda, kanggo njupuk foto, lan mikir babagan cara sing inovatif supaya bisa nggunakake obyek biasa kanggo nggawe sesuatu sing ora dikarepke. Paulus sinau babagan matématika lan ilmu komputer ing sekolah menengah, nanging nalika mlebu universitas, kayane bisa nggabungake seni katresnan karo minat marang ilmu, kanthi milih Sekolah Arsitektur.

Paul wis sinau lan nggarap formulir, proporsi, cahya, lan struktur sajrone sepuluh taun kepungkur. Latihan arsitektur kasebut diinstal ing babagan proporsi tartamtu lan mripat dheweke wis dilatih kanggo ndeleng hubungan matematika ing antarane obyek. Minangka mahasiswa Arsitektur, dheweke wis kenal karo karya Carlo Scarpa, Tadao Ando, ​​Santiago Calatrava lan Alvaro Siza.

Nalika kerja minangka arsitek, Paul nemokake yen fungsionalitas lan kepraktisan umume akeh proyek sing ditugasake, dene sisih estetika asring ora dieling-eling utawa tetep menyang tingkat minimal. Ing salah sawijining wektu, dheweke rumangsa diwatesi kanthi pendekatan sing ketat iki lan mutusake kanggo nggoleki cara-cara kreatif kanggo nyatakake ide-ide kasebut. Nanging, dheweke ngormati fase pembangunan profesional dheweke amarga praktek arsitektur nggawe dheweke mikir babagan masalah sing ana hubungane karo ruang utawa cara milih materi bisa menehi pangaruh marang sawijining proyek. Iku uga menehi dheweke struktur intim saka kabeh sing duwe wujud. Wawasan sing dipikolehi minangka arsitek ngandhani cara ngatur proyek dheweke dadi seniman.

Sanajan Paulus duwe panutan modhél sing kontribusi kanggo evolusi seni, nanging dheweke nyoba banget ora bisa nggarap pakaryan, amarga dheweke nyoba golek swara sing unik. Dheweke nemokake inspirasi ing saben dinten, kanthi menehi perhatian marang obyek lan papan, sesambungan karo wong, lan menehi panganan penasaran visual kanthi terus.

TEKNIK
EXPERTISE
AWARDS
GAMPANG LATIHAN
PUBLIKASI
ING JAWA | KONTAK
London
Inggris
Inggris, Rumania
SOSIAL MEDIA | * Link ditampilake ing ndhuwur jeneng sampeyan
PERSONAL | * Kawih Umum | Katon kanggo Tim ARTMO