Mudar a sua foto da capa
Escolher arquivo
nekega1lepega2dne
Mudar a sua foto da capa
Artista.Ljubljana.Eslovenia

O mundo não é preto e branco então, eu amo tinta preta e papel branco ...

Este estado conta de usuário é aprovado

Este usuário não tem qualquer informação a seu perfil ainda.

EM EXPOSIÇÃO
VÍDEOS
SOBRE MIM

Živim v majhnem kraju blizu Ljubljane v Sloveniji. Sem ilustrator, ilustriram predvsem otroške knjige em sodelujem z različnimi revijami. Všeč mi je kolesarjenje, tek in seveda slikanje in risanje. Vsakodnevne predmete ali bitja rad postavljam v namišljene pokrajine ali prizore em jim tako dajem drugačen pomen. Osnova mojih risb je pika. Risba je ustvarjena iz tisočih pik. Vmesni prostor je napolnjen z meditacijo em glasbo.

Zemlja je torej čudovita, ... carpe diem.

BIOGRAFIA
TÉCNICA

Akril, črnilo, barvni svinčnik, digitalna umetnost.

Artista TECHNIQUE Image 1
Artista TECHNIQUE Image 2
Artista TECHNIQUE Image 3
Artista TECHNIQUE Image 4
Artista TECHNIQUE Image 5
PERÍCIA

Ilustracije Jureta Kralja kažejo najrazličnejše izraze. Uspe mu žonglirati med resnostjo ilustracij za odrasle in igrivost otroških ilustracij.

Njegovi prepoznavni kleni liki pomagajo otrokom vstopiti v živ svet zgodb, iger in informativnih besedil. V digitalnih medijih dela toliko kot ročno - večinoma izbira akrilno barvo. Ker ni zvest posebni barvni shemi, namesto tega se zanjo odloči glede na temo, uspešno ustvari popolno okolje za mlade misli, da raziščejo svojo domišljijo em svet. Z uporabo jasnih barv em močnih obrisov njegova ilustracija doseže najmlajše, hkrati pa očara tudi starejše otroke, saj je zelo enostavno dojeti v zasebnih okoljih. Temeljito sledi besedilu, ki ga ilustrira, em nekako še vedno najde prostor, da mu doda svoj podpisni smisel za humor. Več podrobnosti vsebuje dovolj materiala za otroke, ki še ne znajo brati, in še vedno lahko razumete besede.

Njegove ilustracije za odrasle so manj znane, vendar jih ni treba podcenjevati. Torej enkrat preproste v zapletene. Barvno shemo razbije na osnovno črno-belo em izpusti kakršno koli koli ozadje, tako da se osredotoči na čelni prizor. Ko ilustrira določeno vsebino, jo - tako kot prej omenjeni otroški ilustraciji - pokaže tako, da vizualni elementi podpirajo besedilo, vendar nikoli ne navedejo, da  ni sais qua , ki pritegne bralčevo pozornost. Poetično jemlje vsakdanje vizualne slike em jih preoblikuje, tako da opazovalcu prinesejo določeno težo v melanholijo, za celotno ontološko vprašanje.Njegova pikčasta tehnika nas spominja na igleno delo bodisi na jedkanje bodisi na tetoviranje, zato opozarja, kako gre ilustracija z roko v roki s stoletnimi umetnostnimi zgodovinami kot sodobnimi in celo urbanet pristostopi um kimi. Te ilustracije delujejo enako dobro, spremljajo vsako besedo, namenjeno odrasli javnosti - od poezije do znanosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Artista EXPERTISE Image 1
Artista EXPERTISE Image 2
PRÉMIOS
EXPOSIÇÕES ANTERIORES

Slovenski bienale ilustracije

Artista EXPOSIÇÕES PASSADAS Image 1
Artista EXPOSIÇÕES PASSADAS Image 2
Artista EXPOSIÇÕES PASSADAS Image 3
PUBLICAÇÕES

Slovenski leksikon, SF storys, revija za otroke, več kot 30 otroških knjig ...

Artista PUBLICAÇÕES Image 1
Artista PUBLICAÇÕES Image 2
Artista PUBLICAÇÕES Image 3
HOME | CONTACTO
Eslovenia
Ljubljana
MÍDIA SOCIAL | * Os links aparecem em cima, embaixo do seu nome
PESSOAL | * Esta seção é publicamente invisível

VER MAIS...

ENTRAR