Change your cover photo
Ben Bernard Martin
Change your cover photo
ArtistKampenhoutBelgium

Gehuwd (51j) met Anny drie kinderen en Vijf kleinkinderen

This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

ON EXHIBITION
VIDEOS
ABOUT ME

Ranking Belgiê 2020=23

Na 34 jaar leraar Tekenen, schilderen en repro fotografie, op rust (?) geef nog les als vrijwilliger aan 50+. r   Pubic. Art&design (Fr) pagina 28/29.- (feb). 2018

Over mijn werk: Aan 15 jaar (1958) heb ik besloten Schilder te worden, met een moto "IK wil er alles van leren". Ik ben er nog niet. Het technische heeft mij veel bijgebracht om te weten met wat ik werk. Mijn ervaring als leraar met hoofdvakken Kleurenleer, compositie; hebben mij bijgebracht symboliek zowel in kleur als in vorm te benadrukken in mijn werk.

Door mijn periode van lesgeven ben ik mij gaan toeleggen deze symboliek te lezen, en zo ben ik tot een gans andere benadering gekomen om een kunstwerk niet alleen te creëren maar ook te lezen.

Ik ga er dus van uit, de wij als kunstenaar een groot deel van onze persoonlijkheid tentoon stellen, bij elk werk dat wij maken, leggen we onze ziel bloot. Wij vertellen onbewust wat er in ons omgaat.

Door de vele leerlingen die voor mij elk een uniek individu waren, heb ik ook dusdanig bewerkt en me proberen in te leven in hun poging om zich uit te leven in hun werk. Dat maakt dat ik zelf geen vaste techniek heb en mij aanpas aan het onderwerp dat ik wil brengen. Elk werk is zodoende verschillend, ik ben geen coca cola schilder waarvan elk werk op elkaar trekt.

De vraag die men mij vaak stelt is, ken je die personen die op uw werk staan. Het antwoord is ja, of ik ken ze persoonlijk, of het was een vlugge ontmoeting op de straat (Straatmuzikanten), of ze zijn vrijwillig komen poseren en die worden dan betaald met een voorstudie. Zo is ieder tevreden en zijn ze vaak aanwezig bij de onthulling van het werk.

ABOUT ME Image 1
ABOUT ME Image 2
ABOUT ME Image 3
ABOUT ME Image 4
ABOUT ME Image 5
BIOGRAPHY
Artist BIOGRAPHY Image 2
TECHNIQUE

1e houtskool en zwartkrijt /pastel. 2e penseel tekenen  3e Olie op doek/papier  4e Acryl op doek/papier  5e digitaal verwerken foto/tekening.

 

Artist TECHNIQUE Image 1
Artist TECHNIQUE Image 2
Artist TECHNIQUE Image 3
Artist TECHNIQUE Image 4
Artist TECHNIQUE Image 5
EXPERTISE
Artist EXPERTISE Image 1
Artist EXPERTISE Image 2
AWARDS
PAST EXHIBITIONS
Artist PAST EXHIBITIONS Image 1
Artist PAST EXHIBITIONS Image 2
Artist PAST EXHIBITIONS Image 3
Artist PAST EXHIBITIONS Image 4
Artist PAST EXHIBITIONS Image 5
PUBLICATIONS
Artist PUBLICATIONS Image 1
Artist PUBLICATIONS Image 2
Artist PUBLICATIONS Image 3
HOME | CONTACT
Belgium
Kampenhout
SOCIAL MEDIA | *Links appear on top underneath your name
PERSONAL | *This section is publicly Invisible

SEE MORE...

LOG-IN