Change your cover photo
nekega1lepega2dne
Change your cover photo
ArtistLjubljanaSlovenia

The world is not black and white so, i love black ink and white paper...

This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

ON EXHIBITION
VIDEOS
ABOUT ME

Živim v majhnem kraju blizu Ljubljane v Sloveniji. Sem ilustrator, ilustriram predvsem otroške knjige in sodelujem z različnimi revijami. Všeč mi je kolesarjenje, tek in seveda slikanje in risanje. Vsakodnevne predmete ali bitja rad postavljam v namišljene pokrajine ali prizore in jim tako dajem drugačen pomen. Osnova mojih risb je pika. Risba je ustvarjena iz tisočih pik. Vmesni prostor je napolnjen z meditacijo in glasbo.

Zemlja je torej čudovita, ... carpe diem.

BIOGRAPHY
TECHNIQUE

Akril, črnilo, barvni svinčnik, digitalna umetnost.

Artist TECHNIQUE Image 1
Artist TECHNIQUE Image 2
Artist TECHNIQUE Image 3
Artist TECHNIQUE Image 4
Artist TECHNIQUE Image 5
EXPERTISE

Ilustracije Jureta Kralja kažejo najrazličnejše izraze. Uspe mu žonglirati med resnostjo ilustracij za odrasle in igrivost otroških ilustracij.

Njegovi prepoznavni kleni liki pomagajo otrokom vstopiti v živ svet zgodb, iger in informativnih besedil. V digitalnih medijih dela toliko kot ročno - večinoma izbira akrilno barvo. Ker ni zvest posebni barvni shemi, namesto tega se zanjo odloči glede na temo, uspešno ustvari popolno okolje za mlade misli, da raziščejo svojo domišljijo in svet. Z uporabo jasnih barv in močnih obrisov njegova ilustracija doseže najmlajše, hkrati pa očara tudi starejše otroke, saj je zelo enostavno dojeti v zasebnih okoljih. Temeljito sledi besedilu, ki ga ilustrira, in nekako še vedno najde prostor, da mu doda svoj podpisni smisel za humor. Več podrobnosti vsebuje dovolj materiala za otroke, ki še ne znajo brati, in še vedno lahko razumete besede.

Njegove ilustracije za odrasle so manj znane, vendar jih ni treba podcenjevati. Torej enkrat preproste v zapletene. Barvno shemo razbije na osnovno črno-belo in izpusti kakršno koli koli ozadje, tako da se osredotoči na čelni prizor. Ko ilustrira določeno vsebino, jo - tako kot prej omenjeni otroški ilustraciji - pokaže tako, da vizualni elementi podpirajo besedilo, vendar nikoli ne navedejo, da  ni sais qua , ki pritegne bralčevo pozornost. Poetično jemlje vsakdanje vizualne slike in jih preoblikuje, tako da opazovalcu prinesejo določeno težo v melanholijo, za celotno ontološko vprašanje.Njegova pikčasta tehnika nas spominja na igleno delo bodisi na jedkanje bodisi na tetoviranje, zato opozarja, kako gre ilustracija z roko v roki s stoletnimi umetnostnimi zgodovinami kot sodobnimi in celo urbanimi pristopi k umetnosti. Te ilustracije delujejo enako dobro, spremljajo vsako besedo, namenjeno odrasli javnosti - od poezije do znanosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Artist EXPERTISE Image 1
Artist EXPERTISE Image 2
AWARDS
PAST EXHIBITIONS

Slovenski bienale ilustracije

Artist PAST EXHIBITIONS Image 1
Artist PAST EXHIBITIONS Image 2
Artist PAST EXHIBITIONS Image 3
PUBLICATIONS

Slovenski leksikon, SF storys, revija za otroke, več kot 30 otroških knjig ...

Artist PUBLICATIONS Image 1
Artist PUBLICATIONS Image 2
Artist PUBLICATIONS Image 3
HOME | CONTACT
Slovenia
Ljubljana
SOCIAL MEDIA | *Links appear on top underneath your name
PERSONAL | *This section is publicly Invisible

SEE MORE...

LOG-IN